Over Paperdork

Paperdork ontzorgt jou van de boekhouding! Je krijgt een vaste boekhouder die je aangiftes verzorgt, jouw advies geeft en aan wie je onbeperkt vragen kunt stellen. Én een innovatieve online boekhoudtool waarmee jij gemakkelijk je bonnetjes kunt inscannen, doelen kunt bijhouden en je resultaten kunt monitoren. Samen zijn wij een top team!

Telefoonnummer
+ 31 (0)30 237 8180

Socials

Inkomstenbelasting als ondernemer uitbesteden

Inkomstenbelasting als ondernemer: onderschat dit niet!

De inkomstenbelasting doe je ieder jaar, ook wanneer je geen ondernemer bent. En is altijd goed te doen, toch? De meeste zaken zijn vooraf ingevuld, en als particulier is het soms zelfs binnen enkele minuten geregeld. Maar: onderschat dit alsjeblieft niet. Wanneer je de inkomstenbelasting als ondernemer doet is het ineens behoorlijk complex. Dus nee, dat ligt echt niet aan jou 😉

Inkomstenbelasting doen als ondernemer

Veel ondernemers komen er pas tijdens hun eerste inkomstenbelasting achter hoe ingewikkeld deze aangifte eigenlijk is als ondernemer. Je krijgt namelijk te maken met speciale regels en aftrekposten. Voor die vele regels gelden uiteraard ook weer uitzonderingen en bestaan er grijze gebieden. Daarnaast moet je bij de inkomstenbelasting als ondernemer een balans en winst- en verliesrekening aanleveren. Als je niet weet wat dat is en hoe het werkt, dan is een foutje heel snel gemaakt. Dus misschien is de inkomstenbelasting als ondernemer uitbesteden wel een slim idee.

Fouten moeten vaak gecorrigeerd worden

We zien heel vaak dat startende ondernemers op het begin hun boekhouding zelf willen doen om kosten te besparen. Dat is natuurlijk begrijpelijk, en ook een laagdrempelige manier om te beginnen. Maar helaas zien wij ook dat er met name in de inkomstenbelasting enorm veel fouten worden gemaakt. Veruit de meeste fouten worden gemaakt in de balans, aangezien startende ondernemers vaak niet begrijpen hoe deze nu precies in elkaar zit.

Deze fouten zijn echt heel zonde, aangezien ze achteraf vaak alsnog gecorrigeerd moet worden (een balans moet namelijk ieder jaar op elkaar aansluiten). Denk hierbij aan fouten als investeringen die niet op de juiste manier worden afgeschreven, verliezen die als schulden worden opgenomen, debiteuren en crediteuren die niet zijn bijgewerkt en omzet dat in het verkeerde jaar wordt meegenomen. Deze fouten hebben een grote impact op de uiteindelijke balans.

Inkomstenbelasting uitbesteden: een boekhouder inhuren

Het is ten zeerste aan te raden om jouw financiële zaken door een boekhouder te laten doen (mits je er natuurlijk zelf niet voldoende verstand van hebt, of niet van wilt hebben). Niet alleen scheelt het uitbesteden van je inkomstenbelasting als ondernemer je veel stress, maar zeker ook veel tijd. Daarnaast weet je op deze manier zeker dat je geen regelingen laat lopen zoals de zelfstandigenaftrek, startersaftrek en de mkb-winstvrijstelling. Ook kunnen problemen op deze manier sneller worden geïdentificeerd, en voorkom je dus vervelende (en kostbare) grote correcties achteraf.

Onderneem nu actie, en niet pas tijdens de aangifte!

Dat de inkomstenbelasting als ondernemer erg lastig is, ontdekken veel (startende) ondernemers helaas pas tijdens de aangifte. Op dat moment zit er niet alleen voor jou een tijdsdruk achter, ook bij de boekhouders is het op dat moment topdrukte. De kans is groot dat je bij een goede boekhouder niet meer last minute terecht kunt. Daarnaast moet je boekhouder worden gemachtigd, en aangezien dat meestal via de Belastingdienst op papier gaat (het is niet gebruikelijk om te machtigen via DigiD!) gaan daar ook nog een aantal weken overheen. Zonde, want dan ben je dus eigenlijk al te laat en levert het je nog meer stress (en wellicht zelfs boetes) op. Om deze reden is het verstandig om al in het begin van jouw nieuwe avontuur aan je inkomstenbelasting te denken.

Zoek je nog hulp? Misschien kan Paperdork helpen.

Ben jij startend ondernemer en op zoek naar een boekhouder waarbij jij jouw administratie kan doen vanaf de bank, het café of in de trein? Paperdork werkt met een innovatieve tool waarmee jij je administratie nog gemakkelijker bij kunt houden. Zo kun je jouw bonnetjes gemakkelijk inscannen, resultaten monitoren en facturen snel en professioneel genereren. Daarnaast heb je een cijferbaas tot je beschikking die met je mee kijkt, je gegevens controleert en al je aangiftes verstuurt. Wees er op tijd bij indien je graag hulp wilt bij jouw inkomstenbelasting! Bekijk direct de demo of maak een gratis (online) afspraak.

Meet Iris! Met een International Business Management papiertje op zak schrijft ze met veel plezier blogs over financiële onderwerpen voor Paperdork. Ze gaat geen uitdaging uit de weg.

Plaats reactie